Utdanningsmessa fant sted i Hitrahallen. Omtrent 500 unge og lovende elever tok turen innom for å la seg inspirere av både bedrifter og universiteter. De besøkende elevene kom henholdsvis fra Hitra, Frøya og Snillfjorden.

"Speeddating"

Arrangementet ble innledet med det arrangøren kaller "Speeddating". Elevene blir delt inn i grupper og får tilbringe 4 minutter på hver stand. Her skal aktørene fortelle litt om sin rolle i næringslivet, og svare på spørsmål fra elevene.

Etter alle gruppene hadde vært på samtlige stands, fikk de muligheten til å oppsøke de stasjonene av interesse for dem. To av de 500 deltakende går i tiende klasse på Fillan Ungdomsskole og har framtidsplanene klare, mener de.

- Jeg har bestemt meg for å gå TIP (teknisk industriell produksjon), sier Markus Hjertø Hammer, før han blir avbrutt av kameraten, Osvald Pettersen:

- Jeg skal gå elektro jeg, smiler han.

10-årsjubileum

Dette er tiende året på rad det arrangeres utdanningsmesse på Hitra eller Frøya, dog påpeker arrangør Heidi Glørstad Nielsen at det ikke er noe spesielt med årets messe av den grunn.

- Det er ett veldig måteholdent jubileum, dette. Det viktigste er jo kvaliteten på arrangementet, fastslår hun.

Med seg har hun to gode hjelpere. Vilde Johansen og Anita Reitan har yrkespraksis hos Heidi, og sistnevnte er full av lovord om jentene:

- Da de spurte meg om praksisplass ble jeg stresset. Som om det ikke er nok å sette fingrene i her fra før, men jeg klarer jo ikke å si nei. Så viste det seg at de er knallflinke og selvgående. de har bidratt veldig mye, smiler Glørstad Nielsen. ​