Lørdag kveld inviterte Frøya Teaterlag til storslått jubileumsfeiring i Frøya kulturhus.

Frøya teaterlag, slik vi kjenner dem i dag, feirer 5 år. Det første teaterlaget hadde sin storhetstid på 80- og 90-tallet, der de blant annet satte opp Titranspelet. Etter noen års opphold blåste noen ildsjeler liv i teaterlaget igjen. Det er høydepunktene fra de fem årene, noen med en ny vri, de presenterte lørdag kveld.

Vi hadde egentlig planlagt denne forestillingen i november i fjor, men grunnet sykdom utsatte vi det, forteller Mona Skarsvåg i Frøya Teaterlag.

Flåmo og Fredagsvik i fangedrakt

Teaterlaget har brukt det som skjer i lokalsamfunnet og treffer spikeren på hodet gang på gang. Noen av sketsjene har tydelige politiske undertoner, og de fleste skjønte vel budskapet da de så Berit Flåmo og Jan Otto Fredagsvik i fangedrakter og fotlenke på scenen.

Men vi ble også kjent med flere Frøyværinger. Det var ei 80-år gammel dame fra Mausund som var innkalt til ultralydundersøkelse på St. Olavs, og måtte sette seg inn i rutetabellene til AtB, eller AV-å-T som kan være et mer dekkende navn. Skarsvåg forteller at de stort sett har skrevet alle sketsjene selv.

Mange planer

Berntina fra Frøya ble bedt om å reise til Oslo for å finne seg kar. Det var ikke den store suksessen, og uttrykket ”bønder i byen” har vel sjelden vært mer passende enn her. En kar i hawaiiskjorte, solbriller og sokker i sandalene, hadde heller ikke vært mye borte fra Frøya.

Han var blitt overbevist om å dra på ”hopp-på-tur” til Mallorca. Skarsvåg og de andre aktørene er veldig fornøyd med kveldens forestilling. Stemningen var god bak scenen og det var et fantastisk publikum som tok poengene.

På scenen var det rundt 20 skuespillere, i tillegg var det fullt band. Etter forestillingen blir det bankett med treretters- meny på Hotell Frøya.

Denne forestillingen var bare for å feire de fem første årene, vi har mange planer framover. Både langsiktige og kortsiktige, forteller Skarsvåg.