Frøya Seniordans feiret 10 års-jubileum fredag kveld. Turid Reppe Nielsen har ledet danseforeningen siden starten. Hun og fem andre spreke damer hadde øvd på å danse rock til Rock around the clock, som de viste frem til resten av danserne. Video av dansen kan du se ved å klikke på bildet over.

- Jeg var med og startet opp seniordansen for 10 år siden. Da var vi tre stykker som ble spurt av Frivilligsentralen om vi ville gå kurs, og starte instruksjon i seniordans. For å være ærlig visste jeg ikke hva seniordans gikk ut på, men så snart jeg skjønte det, så jeg hvor viktig det var å få med seg godt voksne folk opp av godstolen, og bruke hjernen til å følge instruksjonene, sier Nielsen.

Hun forteller at det er seniordans omtrent i hver kommune i Norge i dag. På Frøya er det 31 aktive dansere.

- Det er ingen passive medlemmer, alle er aktive, ler Nielsen.

Hun holder seg selv aktiv gjennom seniordansen.

- Seniordansen har vært populær fra første dag. Nå er det plutselig gått ti år. Det har gått veldig fort. I dag er vi fire instruktører som stiller opp hver bidige mandag, basert på frivillig arbeid. Lønna er gleden i seg selv, ved å se hvor fornøyde de blir av å danse. Og det er veldig bra å ha noe å holde på med og se frem til når man er pensjonist, mener Nielsen.

Hun og de andre instruktørene er stadig med på nye kurs for å henge med i nye ting som skjer i seniordansen.

- Det er viktig at vi henger med, sier den spreke pensjonisten, som fyller 70 i år.

Turid Reppe Nielsen, leder i Frøya seniordans.

Like er sprek er 83-årige Rolf Ohren.

- Seniordans er kjempebra. Jeg er selv med, og har det så trivelig. Det er en veldig hyggelig gjeng, sier Ohren, som sammen med kona har vært med i helt siden starten i 2007, og har vært en av rundt fem menn som har vært med.

- Det burde absolutt vært med enda flere menn. De er redd for å danse, men det er ikke bare dansen som er viktig. Det sosiale er enda viktigere, spesielt for de som er alene.  Vi koser oss hver mandag, sier Ohren.

Men dansen må ha hatt sin virkning også. Det er ikke til å tro at han er over 80 år.

- Man blir i god form av å danse. Det er viktig, spesielt når man har passert 80, sier Ohren.

Rolf Ohren(83) har danset hver mandag i 10 år.