Frøya, Trondheim og Hitra kommuner inngikk i august 2016 en marin samarbeidsavtale. Utvikling av samarbeidet mellom reiselivsdestinasjonene et ett av flere tiltak for å styrke omdømmet og markedsføre regionen.

Turistene som kommer til Trondheim vil gjerne besøke kysten. Trondheims skjærgård er på samme måte et viktig trekkplaster for reiselivet i Trondheimsregionen.

- Vi ønsker derfor å tilby opplevelsespakker som kombinerer byopplevelser med kystkultur, sier Stig Hillestad og Laila Støen i henholdsvis Visit Trondheim og KystNorge.

Marin samarbeidsavtale

Intensjonen med den marine samarbeidsavtalen er å synliggjøre avhengigheten mellom oppdrettskommunene Frøya og Hitra, og teknologi, FoU og landsdelshovedstaden Trondheim for å posisjonere regionen som havbruksregion nr 1.

Avtalen er en videreføring av en intensjonsavtale fra 2013, og skisserer konkret samarbeid på en rekke områder knyttet til marin sektor.

Vil tilby byopplevelser og kystkultur i en samlet pakke

Stig Hillestad og Laila Støen mener Trøndelag har mye å by på innenfor en kort radius, og mange som besøker Trondheim ønsker også kystopplevelser.

- Ved å tilby konkrete opplevelsespakker håper vi at gjestene velger å bli i regionen noen dager ekstra.

En viktig målgruppe vil være cruiseturister og hurtigrutepassasjerer som mønstrer av eller på i Trondheim, men vi tror også at kystopplevelser med kobling mot oppdrettsnæringen er interessant for næringslivet i Trondheim.

I arbeidet med å utvikle Trondheimsregionen som møte- og arrangementsdestinasjon inviterer Visit Trondheim til en årlig inspirasjonsdag.

I år vil også bedrifter i KystNorge få anledning til å presentere seg på linje med Trondheimsbedriftene.

- Flere samarbeidsområder diskuteres. Mulighetene er mange, nå gjelder det bare å konkretisere tiltakene. Vi gleder oss til å ta fatt, sier Stig Hillestad og Laila Støen i henholdsvis Visit Trondheim og KystNorge.