Sist uke diskuterte samarbeidsforumet for Hitra og Frøya kommuner veivedlikeholdet. Her ble enighet om å sende et felles krav om mer asfalt til fylkeskommune og vegvesen.

- År etter år går uten at vi blir prioritert, hevdet Ole Haugen, som mener dårlige veier går på liv og helse løs.

Forstår kravet

Høyres Torhild Aarbergsbotten støtter fullt og helt Hitra og Frøya kommuner i deres krav om mer asfalt.

- I 2015 kjørte jeg alle fylkesveiene i fylket, og kan bekrefte til fulle behovet for asfalt og oppgradering av veiene våre. Og særlig på disse veiene som har en så høy andel tungtransport som veiene på Hitra og Frøya har, understreker stortingsrepresentant Aarbergsbotten, som i mange år har engasjert seg for bedre samferdsel i vårt fylke.

Etter å ha kjørt en del rundt i fylket i det siste, har hun også sett at mange veistrekninger har fått store skader i løpet av vinteren.

-  Veiene her i fylket blir forringet med over 100 millioner i året, noe som ikke bare fører til økte driftsutgifter for transportnæringen og næringslivet grunnet økt slitasje på bilene, men er en alvorlig trussel for trafikksikkerheten.

- Ta kontakt

Hun håper at ordførerne Ole Haugen og Berit Flåmo, som begge er fra Ap, tar kontakt med sine partifeller i fylkeskommunen med krav om at veier og asfalt må prioriteres i de fylkeskommunale budsjetter.

Samtidig mene hun det blir helt feil å angripe Statens Vegvesen

- De utfører oppdragene på vegne av fylkeskommunen. Dessverre har det over mange år blitt flyttet penger fra drift og vedlikehold av veier til kollektivtrafikk, grunnet det mislykkede og dyre distriktsanbudet for buss, og tidligere store merforbruk i AtB. For å dekke de økte utgifter til kollektivtrafikk, har det blitt mindre penger til asfalt, forlarer den trønderske Høyre-repesentanten på Stortinget.

Fyleksvei 714 over Hitra.

- Prioritert mer penger

Hun mener Høyre sammen med FrP og Venstre har prioritert mer penger til vei og samferdsel i sine forslag til budsjett til fylkeskommunen over mange år.

- En av de store skillelinjene mellom den rødgrønnegule posisjonen og den borgerlige opposisjonen, er nettopp at de borgerlige har prioritert vei fremfor penger til offentlige prosjektstillinger og administrasjon. På nasjonalt nivå har også Høyre-/Frp-regjeringen prioritert å bevilge mer penger til fylkesveier istedenfor å prioritere regionale utviklingsmidler

- Dette siden vi mener at gode og trygge veier er det viktigste tiltaket for regional utvikling, noe som bekreftes til det fulle av ordførererne fra Ap på Hitra og Frøya, avrunder stortingsrepresentant for Høyre, Torhild Aarbergsbotten.

Fyleksvei 714 over Hitra.