I de gamle lokalene til helsestasjonen på Sistranda åpnet det i dag en helt ny og etterlengtet avlastningsenhet for barn og unge. Enheten har fire sengeplasser og skal favne alle barn og unge med særskilte behov mellom null og atten år. Tilbudet de tilbyr er time-, dag- og døgnbasert.

- Dette tilbudet et svært godt tilbud som gjør at vi som foreldre og andre pårørende kan senke skuldrene litt, sier varaordfører Pål Terje Bekken, som selv har en sønn med særskilte behov, da han åpnet enheten fredag.

Soverom, stue og kjøkken

Tidligere har Frøya kommune dekt behovet for en avlastningsenhet med private aktører.

- Her vil vi se behovet til hvert enkelt barn og tilpasse oss det, forteller virksomhetsleder for Bo-, aktivitet,- og miljøtjenesten, Berit Gulbrandsen.

Den nyoppussede enheten har fire store soverom, fellesarealer, samt stue og kjøkken.

Viktig med aktivitet

Det var våren 2016 at avgjørelsen om hvor en slik avlastningsenhet ble tatt, men det har vært ønske om en egen enhet i mange år. Avlastningsenheten vektlegger opplevelser, mestring og trygghet sammen med andre barn, ungdommer og voksne. For å få et tilbud på enheten må foresatte sende en søknad til forvaltningskontoret som vurderer hver søknad individuelt.

- Vi vil bruke tiden framover til å se hva vi trenger og hvilke aktiviteter vi kan tilby her. Det er viktig for oss at barna og unge som er her får fortsatte med aktivitetstilbudene de har i hverdagen, sier Gulbrandsen.

Avlastningsenheten vil være åpen fram til 18.00 i kveld dersom foreldre til barn med særskilte behov vil komme å se.

Pål Terje Bekken forsikrer at enheten kommer til å stå som den er uansett utfallet av tomtevalget i prosjektet ”morgendagens omsorg”.