Hvert år arrangerer den norske Mazda MX5- klubben sommertur. Dette året var målet Hitra og Frøya. På Frøya er det to medlemmer av klubben, disse  er Asgeir Johansen og Inger Bjørgan.

- Vi bruker på ha en sommertur rundt St. Hans, og da velger vi plasser der det er mye småveier der det er moro å kjøre, forteller Johansen.

Det var i utgangspunktet ikke en Mazda MX5 ekteparet skulle kjøpe. De lette etter en engelsk kabriolet, men det var mye dyrt og dårlig, så valget falt da på Mazda MX5. Det har de aldri angret på. Noe av sjarmen med denne bilen er at det er moro å kjøre sakte, og bilen elsker svinger ifølge Johansen.

- Det er en moro bil å kjøre, for du kommer nært bakken. Du må faktisk klatre ned i bilen, forteller Bjørgan.

Ekteparet er vel de eneste som liker de smale, svingete veien på Fv. 714. Men bare når de kjører Mazdaen i lav fart.

Folk fra hele landet

Bjørgan og Johansen sin bil er fra 2009, og de var med på sin første sommertur i 2011.

Før de ankom Frøya på fredag ettermiddag, hadde de kjørt fra Oppdal via Nerskogen og Hoston før de spiste lunsj hos bilforhandleren Syrstadeng. Planen for helga var en tur rundt Hitra og quiz-tur rundt Frøya på lørdagen og aktiviteter på Frøya flyplass.

- Vi har aktiviteter på flyplassen for å få med den yngre generasjonen i klubben. Der blir det banekjøring der de kan teste egne grenser og bilen sine grenser, forteller lederen i turkomiteen, Vebjørn Halvorsen.

Sommerturene er populære , og det er med folk fra Andøya i nord til  Fredrikstad og Stavanger i sør. 20 av de 50 bilene er fra Østlandet.

Jørgen og Maria Knap fra Oslo er med på sin første sommertur.

- Det er utrolig moro med disse turene, for vi kjører på veier vi aldri ville kjørt ellers, forteller Mazda-eier Jørgen Knap.

Han kjøpte sin første Mazda MX5 i fjor høst. Grunnen til at det ble en Mazda var at det var reklame for bilen tre fredager på rad i Dagens næringslivs magasin D2.

- Jeg er vel et eksempel på at reklame virker, smiler Knap.