Frøya kommune har sendt varsel om pålegg og tvangsmulkt til en grunneier. Kommunen var på befaring på eiendommen i vår, etter å ha fått henvendelser fra andre. Da ble det oppdaget at eiendommen har en ulovlig avkjørsel til fylkesveien, og at det er gjort terrenginngrep på eiendommen, og tiltak på huset som krever søknad.

- Kommunen gjør oppmerksom på at det i denne saken er ulovlig bruk av avkjørsel, der Statens Vegvesen er veimyndighet. På tross av at det har blitt varslet om at all bruk av avkjørsel skal opphøre øyeblikkelig fra Statens Vegvesen, er avkjørsel fremdeles uforandret, skriver kommunen til grunneieren.

Kommunen vil ilegge tvangsmulkt dersom grunneieren ikke stenger avkjørselen og retter opp de andre mislighetene.

- Samlet sett ser kommunen på denne saken som forholdsvis grov, da det er flere enkeltstående tiltak som hver for seg krever søknad. Der det slett ikke er en selvfølge at du har fått positivt vedtak i form av tillatelse. I din sak er det som sagt flere slike tiltak som ikke er omsøkt. I tillegg har du fått klar informasjon om at slike tiltak må omsøkes, men velger å fortsette med nye tiltak uten å omsøke i forkant. På bakgrunn av en samlet vurdering velger kommunen å sende deg varsel om pålegg om retting og varsel om tvangsmulkt, skriver kommunen til grunneieren.