Hydroscand AS åpner snart butikk på Kalvøya på Sandstad, der de skal flytte inn i et tilbygg til Hitra kranservice. Butikken blir dermed den neste i rekken av etableringer i området. Fra før er det kjent at Tess åpner butikk her, og Rema 1000 planlegger sin nye dagligvareforretning i samme område.

- Hvorfor vil dere åpne butikk på Kalvøya?

- Det sier seg litt selv. Vi har jo mange kunder ut på der i dag, og etter ønske fra kundene etablere vi egen avdeling på Hitra. Og jeg tror det er viktig å være i nærheten i tiden fremover. Det skal jo bygges og satses noe voldsomt der, sier Eirik Undall, leder for Hydroscand avdeling Trondheim.

I følge Undall blir butikken på 250 kvadratmeter. Og vil bestå av butikk og lager.

- Hvilke kunder har dere?

- Det er mest i fiskenæringen. Salmar, Lerøy, Marine Harvest, Frøya Aquaservice, Akvagroup. Det er mange store kunder.

- Når åpner dere?

- Ja, det var det. Vi har ventet lenge på å kunne flytte. Bygget skulle være klart 1. november, men det har vært noen forsinkelser. Så tvert bygget er klart skal det innredes, men vi tar sikte på åpning i løpet desember eller januar. Alle kunder vil bli invitert til åpningsfest når datoen er satt.

- Blir det en vanlig butikk eller et grossistutsalg?

- Det blir en butikk som er åpen for alle, med døgnvakt, slik at kunder kan få hjelp etter normal arbeidstid. I tillegg har vi et tett samarbeid med Kystteknikk på Frøya, der vi også har innredet et slangeverksted og lager.

- Blir dere en konkurrent til TESS?

- De driver i det samme segmentet som vi gjør. Men vi har mer kompetanse på og rendyrker hydraulikk og slanger. Vi selger ikke klær og sko og verktøy.

- Hvor mange ansatte vil dere ha?

- Vi starter med én. Så tror jeg vi fort vil ansette både to og tre, når vi ser at det begynner å dra av gårde.