Ungdomslaget til Hitra vektløfterklubb endte opp med en bronseplass i lag-NM i Spydeberg i helga.

- Aaron Johnsen var den først ut av våre utøvere. Aaron hadde en fin serie i rykk 42-46-50 kg. I støtet endte han opp med 70 kg etter 2 forsøk på 75 kg som ikke ble godkjent, men Aaron har all grunn til å være fornøyd med dette i sitt aller første norgesmesterskap. 50 kg i rykk er ny personlig rekord på hele 4 kg, skriver klubben.

- Remy Aune var vår neste utøver, han gjorde det ekstra spennende ved å bomme i de 2 første rykkene. 3. forsøk ble heldigvis godkjent med 67 kg som er like under personlig rekord på 68 kg. I støtet hadde han en kjempefin serie 82-86-88 der 88 kg er ny personlig rekord i støt med 3 kg.

- Vår tredje utøver på laget er Mikal Akseth som startet med 70 kg i rykk og var sikkert ekstra spent med tanke på gårdagen. Mikal endte opp med 72 kg i rykk. I støtet startet han på 90 kg som ble godkjent, la på til 95 kt i 2. støtet, dette ble også godkjent. I 3. forsøk prøvde han seg på 100 kg, som gikk fint i vendingen, men ble litt for tungt i overstøtet. Han endte da opp med 95 kg i støt, noe som er tangering av personlig rekord.

- Norgesmesterskap er en meget spennende konkurranse, så også denne gangen. Hitra lå an til å få sølvplass helt inn til de siste løftene, skriver Brevik.

- Kim Alexander Kværnø var vår siste utøver i konkurransen. Han hadde en meget fin serie i rykk med 3 godkjente løft 78-82-85 noe som er ny personlig rekord i rykk med 3 kg. I støt startet han på 98 kg som ble godkjent, la deretter på til 102 kg. Dette støtet ble ikke godkjent, men klarte heldigvis 102 kg i siste forsøk. Kim endte da opp med 85 i rykk og 102 i støt.

Totalt holdt dette til en meget fin bronseplass i lagkampen noe vi er meget godt fornøyd med,særlig med tanke på at det kun var 3,3 poeng unna sølvplassen og at vi i lagsereien hadde en 4. plass

Hitra VK gratulerer alle guttene med solid laginnsats både for ungdomslaget på lørdag og juniorlaget på fredag.