Vilde Wedø Jektviks Minnekonto har så langt gitt mange unge kreftrammede muligheten til å realisere sine gleder i hverdagen.

Den totale summen som er innsamlet over 2,5 år i hovedsak fra øyværinger, er på over en halv million kroner.

Så langt har 44 unge kreftrammede fått tildelt penger fra Vildes minnekonto. Søkerne kommer i fra hele landet og er i alderen 18 til 35 år. I søknaden skriver de hva som er gleder i hverdagen for dem og hva de vil bruke pengene til.

Kreftforeningen har samlet et utdrag utsagn fra de som har mottatt penger fra Vildes minnekonto. Mottakerne er anonymisert.

Kvinne 32, Bergen: Jeg har lest på Vilde sin blogg. For en vakker, tapper og unik sjel. Så mye visdom og styrke. Jeg kommer alltid til å bære ordene hennes med meg. Denne sykdommen er så urettferdig, men når jeg leser på bloggen hennes, så er det lettere å holde hodet hevet, og stå på videre for meg selv, for dem som ikke er her lenger og for de som står på hver dag av pasienter, pårørende og etterlatte for å komme seg gjennom den påkjenningen møte med kreftsykdommen er.

Hverdagsglede som blir oppfylt: Det å kunne dra til Roma er en drøm som blir oppfylt. Måten dette påvirker hverdagen min på, er at jeg har noe å glede meg i en litt vanskelig hverdag. Som om tanken på reisen er en stadig solgløtt i sinnet mitt. Under og etter reisen håper jeg at jeg vil kjenne på hvor godt det kan være å leve. Ikke bare overleve, men leve.

Kvinne, 29, Nord-Trøndelag: Ny barnevogn og mange trilleturer med sønnen. Jeg vil også takke deg. Vi har søkt om støtte utallige plasser og bare fått avslag, de fleste svarer oss ikke heller. Dette betyr mye for oss.

Kvinne/familie fra Nordland: Vi søker om støtte slik at sønn og bestemor kan komme ei helg og besøke oss på Rikshospitalet.

Kvinne, Møre og Romsdal: Hverdagsgleden som blir oppfylt med det første, er å få dratt på kino og restaurant med datteren min. Ellers blir det å prøve å få tatt en liten tur vekk fra bygda. Få litt områdeforandring og kvalitetstid ilag. Men det må jo sees an med formen siden jeg er under behandling.

Jeg ser dere spør om hva som er mine hverdagsgleder. Mine hverdagsgleder er å hente min datter på skolen få se hvordan hun lyser opp når jeg henter henne. Det er å få sitte å gjør lekser med henne. Det er kosen vi har på sofaen etter lekser, mens vi venter på att middagen skal bli ferdig. Det er alle øyeblikk med henne som er mine hverdagsgleder, alle ting vi gjør ilag. Og med disse midlene får vi sjansen til å få enda flere hverdagsgleder.

Mann 28, Trondheim: Ny telefon: Den hverdagsgleden som Vildes minnekonto oppfyller for meg er forbedringen i interaktivitet og kontakt. En moderne telefon har i motsetning til en svært gammel (5år+) stor betydning for den daglige kontakten med venner og familie som er så viktig, spesielt når man ikke alltid kan treffes i person.

Kvinne 29, Sør-Trøndelag: Vi ønsker veldig gjerne å ta med småtrolla på en liten virkelighetsflukt i en av mine gode perioder! Hvem vet? Kanskje vi er såpass i form at vi besøker kaptein sabeltann? Eller kanskje vi tar turen til pirbadet med påfølgende pizza og is i Tyholttårnet?

Mann 27, Oslo: Min og forsåvidt min samboers hverdagsglede ble anskaffelse av en hund. Vi hadde egentlig tenkt å spare penger til å reise på cruise som jeg nevnte i forrige epost. Men min fastlege anbefalte at vi skaffet oss hund, og vi tok dette på alvor. Hunden har allerede fått meg til å bevege meg mer, og ikke minst den kjærligheten en liten valp bringer til oss i en tøff situasjon. Dette beløpet muliggjorde anskaffelsen av hund nå med en gang og ikke etter en stund.