Statkraft har meldt fra til Direktoratet for sikkerhet og samfunnsberedskap om hvilke elektriske anlegg som skal endres eller bygges i tilknytning til utvidelsen av vindkraftverket på Eldsfjellet, som kalles Hitra 2.

Det er Statkraft som skal bygge ut vindkraftverket på vegne av Fosen Vind DA, fra dagens 24 vindturbiner, til 52 vindturbiner. I følge Statkraft har byggingen av rundt 18 nye veier startet. Nå begynner også arbeidene på de store el-installasjonene for å kunne få strømmen ut til kundene.

Da skal det i følge Statkraft bygges en ny 132 kV transformatorstasjon i tilknytning til eksisterende transformatorstasjon. Den skal bygges av ABB og Bravida Region Midt-Norge.

Der skal det være to nye hovedtransformatorer, for henholdsvis det gamle og det nye vindkraftverket. Transformatorene leveres av ETRA Kolektor.

Dagens 10 km lange strømledning på 66 kV skal bygges om til 132 kV. Her er det ennå ikke valgt entreprenør.

De blå punktene i kartet viser de nye vindturbinene. De grå punktene er eksisterende vindturbiner.

I selve vindkraftverket skal det bygges et 33 kV internkabelnett.

- Dette arbeidet inngår i en større kontrakt som i tillegg omfatter blant annet internveier og turbinfundamenter. Utførende entreprenør vil være PEAB. Underentreprenør for kabelarbeidet vil være Bravida Region Midt-Norge, skriver Statkraft.

De 28 vindturbinene skal leveres av Vestas. Disse har i følge Statkraft et 33 kV bryteranlegg og en 33 kV transformator.

Det nye vindkraftverket er planlagt å være ferdig i slutten av høsten/vinteren 2019.