Den 20. september holder Sula Grendelag sin 21. krabbefest. Krabbefesten er høstens store høydepunkt, men den gjør seg ikke selv. Nylig hadde grendalaget krabbe-fest-dugnad, der den ivrige gjengen rensket krabbe til omlag 120 personer.

- Flere av damene har vært med i alle de 21 årene grendalaget har arrangert krabbefest med dugnad og styr og stell. Hvert år deler de på hvem som står som arrangør av selve festen i regi grendelaget. I år er det Ruth Borgny Augustsen, Edvin Paulsen og Aud Paulsen. Vi har mange påmeldte allerede, og gleder oss til høstens høydepunkt fra havet - KRABBE, forteller Roger Larsen.

Ingvald Olsen har dratt krabbeteinene, og hadde hjelp med knekking av krabbeklør av Steinar Paulsen og Gudmund Olsen når damene svingte seg rundt. Dugnaden varte i to timer.

- Det var god stemning rundt bordet den dagen, og latteren hørtes. Mange av de forbipasserende stakk hodet innom, for de lurte vel på hva slags festligheter vi bedrev der inne, forteller Larsen.Grendalaget har også loddtrekning på krabbe på krabbefesten.

- Så når vi rensket, renset vi også til det, forteller han.

(Foto: privat)
(foto: privat)
Eirin Iren Bekken Sørå (foto: privat)