- Da kan dere finne fram edderkoppene vi fanget ute, sier lærer Ola Vie.

- Ja!!, lyder det fra flere elever, som kjapt henter plastikkbeger med åttebeinte edderkopper. De skal forstørres i mikroskop.

- Ikke blitt mer glad

Mange av elevene blir mer vant til edderkopper etter hvert, ifølge læreren. Men ikke alle er like begeistret. Guri Nilssen er blant dem som kan spare seg for å se krypene på nært hold.

- Jeg har ikke blitt noe mer glad i edderkopper etter dette kurset, forteller Nilssen.

- Hva er det du ikke liker med dem?

- De lange beina og måten de kravler rundt på. Ser man nærmere på dem, så er de ikke så veldig pene heller. Jeg liker dem bare ikke.

Frykten synker med kunnskap [M1]

- Jentene er som regel litt mer redde enn gutta. Men med mer kunnskap og å ha vært i nærheten av dem en stund går det som regel greit. Jeg vet om ei voksen dame som knapt nok kunne se på en edderkopp. Til slutt kunne hun ha den i hånden mens hun holdt foredrag. Så vi får se etter kurset, smiler Vie optimistisk om de som nå er redde.

For første gang arrangeres Forskerdagene i øyregionen og kurset på 25 deltagere ble fort fylt opp. 5-7 klassinger fra Hitra og Frøya bruker gjerne ferien sin på å lære mer om naturfag.

- I tillegg hadde vi fem på venteliste, så det er ingen tvil om at mange vil være med på dette. Elevene som er her er topp motiverte og vil lære om mye annet enn edderkopper også beroliger Vie.

- Hele poenget med kurset er at de skal se muligheten til å finne ut mer om naturen og det de lurer på, legger læreren til.

- Artig å skremme [M2]

På et annet bord er Konrad Sehm-Hansen i full gang å undersøke sin edderkopp.

- Den er jo litt hyper som du ser, sier han, mens edderkoppen nesten kravler seg inn i t-skjorta ved armhulen.

- Hva synes du om edderkoppene da?

- Jeg synes de er kule. Som du ser har denne et kors på ryggen, så da er den en korsedderkopp, fastslår Hansen.

- Er du ikke redd for at den skal kravle inn i t-skjorta?

- Neida. Vi har kontroll på han. Tror vi.

- Men det hadde ikke vært så gøy å funnet den i senga, kommer det fra sidemannen.

- Det er litt gøy å skremme jentene med de da. Kommer man nærme jentene med edderkoppene, blir det som regel gøy, innrømmer Hansen