Tirsdag åpner Nor-Fishing messen i Trondheim og der skal bedrifter med tilknytting til sjømatnæringen vise fram hva de kan.

- Det er folk fra hele verden tilstede, så det er viktig å få vist fram alt vi kan by på. Dronning Sonja kommer, det samme skal fiskeriminister Elisabeth Aspaker, og en drøss av utenlandske bedrifter som kan være nyttig å ha kontakt med for hele øyregionen, sier ordfører Berit Flåmo til lokalavisa Hitra-Frøya.

Kongelig besøk

Dronning Sonja har tidligere vært innom Nor-fishing messen og sett på hva Hitra og Frøya har av delikatesser fra havet.

- Vi får vel lære henne noe nytt i år også, selv om hun allerede kan mye om hva vi driver med fra tidligere år, ler ordføreren.

Hemmelige fiskekasser

Bewi er en av bedriftene som skal være på messen.

- Det kommer til å bli en visning av fiskekassene vi har, men må nok holde det litt hemmelig enda hva det blir, smiler innkjøper Vegard Ølstørn lurt.

Tysk firma satser i Norge

Det tyske firmaet Silikal satser stort i Norge gjennom det ferske opprettede Silikal Nordvest. De selger industrigulv til store deler av vestlandet og øyregionen. På messen skal salgssjef Kurt Moen, daglig leder Christian Aas, og selger Kai Robert Furberg, representere firmaet.

- Det blir spennende å få presentere hva vi kan for et stort publikum. Det blir den første store offensiven vi har i Norge, så det vil bli vist fram det vi har av akrylgulv, som også brukes i kjøttindustrien, sier de tre.

Avtale med Havforskingsinstituttet

Også Frøya videregående skole vil ta turen for å gi unge en mulighet til å vise seg fram for firma og se hvilke muligheter firmaene kan gi i retur.

- I tillegg vil vi jobbe tett med Havforskingsinstituttet som vi allerede gjør, og vil få på plass en samarbeidsavtale i løpet av høsten, sier lærer Asgeir Johansen.