Ordfører Berit Flåmo og fylkesordfører Tore. O Sandvik sendte invitasjon til kongeparet, med ønske om at de ville komme til åpningen av Kultur- og kompetansesenteret.

Nå har de fått svar fra Det kongelige hoff.

- DD.MM. Kongen og Dronningen har bedt meg om å takke for Deres invitasjon til den offisielle åpningen av Frøya kultur- og kompetansesenter mandag. 8 september 2014.

Jeg er videre blitt bedt om å meddele at det dessverre ikke lar seg gjøre med kongelig tilstedeværelse under arrangementet, skriver H.M Kongens privatsekretær Knut Brakstad.

- Spiste lunsj med Dronningen

Ordfører Berit Flåmo hadde nettopp spist lunsj med Dronningen på fiskerimessa i Trondheim da vi ringer tirsdag. Hun er ikke overrasket over svaret.

- Jeg har nettopp spist lunsj sammen med Dronningen, men det ble for uhøflig å spørre om invitasjonen til Kultur- og kompetansesenteret. Vi var forberedt på at de ikke kunne komme, når de er så fullbooket som de er. Sånn er det bare. Men det blir en bra åpning likevel, og folk kan bare glede seg, sier Flåmo.

- Spurte om Blått kompetansesenter

Under samtalen med Dronningen fikk Flåmo en annen ide`.

- Under lunsjen spurte Dronningen av eget initiativ om hvordan det går med Blått kompetansesenter. Det syntes hun var veldig spennende. Så det spørs om jeg ikke vil invitere henne til den åpningen. Det er ikke mindre viktig enn Kultur- og kompetansesenteret, sier Flåmo.