Frøya kommune har ikke kommet til forlik med entreprenøren som prosjekterte vannledninga til Froan. Og når den nå kommer opp i Trondheim tingrett, er det satt av hele åtte virkedager til saken, med start 14. oktober.

Reinertsen AS stod for prosjekteringa av vannledninga som sommeren 2010 ble lagt fra Mausund til Gjæsingen, Sørburøya og Sauøya. Allerede før hele strekningen var lagt, fikk man brudd på vannledninga. Vannledninga fløt opp til overflaten, og ble påkjørt av minst tre båter.

Den 30. juli 2010 fortalte Oddvar Espnes fra Frøya vannverk til HF at ledninga hadde alt for få lodd, og at man på de områdene som var mest utsatt for havstrømmene måtte legge på fem ganger så mange lodd som beskrevet i prosjektet. Det viste seg etter hvert at hele ti kilometer av vannledningen måtte byttes ut.

Les også: Problemene vil ikke ta slutt - nytt hull i vannledninga

Rådmann Ole Henrik Fjørstad mente at de som hadde prosjektert vannledninga, ikke hadde tatt høyde for hvilket utsatt område ledningen skulle legges i.

Senere varslet rådmannen at man ville kreve erstatning fra Reinertsen for feilslått prosjektering.

I 2013 startet kommunen forhandlinger med Reinertsen med mål om å komme til et forlik. Dette nådde ikke fram, og det ble klart at saken ville havne i retten.

I følge teknisk sjef Andreas Kvingedal i Frøya kommune ligger kommunens erstatningskrav i millionklassen.

- Jeg kan bekrefte at det er krav om million-erstatning. Noe mer vil jeg ikke si om saken nå, sier Andreas Kvingedal i Frøya kommune.

Reinersen AS har ikke besvart lokalavisas henvendelser.