De kunne sikkert vært flere, bøndene som takket ja til invitasjonen til fagdag og sosialt samvær i småbåthavna på Sandstad sist lørdag. For selv om det stadig blir færre bønder, så er det fremdeles en del som ennå driver med produksjon av kjøtt og melk.

På møtet kom det sauebønder og storfebønder, og alle var interessert i å høre hva Aage Krokstad i Norsk Landbruksrådgivning kunne lære dem om stell og vedlikehold av beiter til stor- og småfe. Gjødsling, kalking, ugressbekjemping og valg av beiteplanter var noen av temaene han var innom.

En del import

Bjørn Wæhre fra Nortura orienterte blant annet om når det var mest lønnsomt  å sende lammene til slakt, og om når dyrene burde inn fra beitet for ikke å tape seg. Det var trolig en tankevekker for flere når Wæhre fortalte at 20 % av storfekjøttet som selges her i landet er import, og at 10 % av lammekjøttet er det samme.

- Det verste er kanskje at forbrukerne blir vant til å kjøpe importert kjøtt, sa han, ikke minst med tanke på at import av kjøtt også kan føre med seg uønskede ting som for eksempel listeriautbruddet som nylig har krevd mange menneskeliv i Danmark.

Etter den faglige biten var det grilling og sosialt samvær, hvor kjøttet som ble tilberedt garantert kom fra norske gårdbrukere.