Da en fisker fra Mausund oppdaget at krabbeteinene hadde forsvunnet fra stedet han satte dem i sjøen, ringte han politiet. Han hadde merket seg at kystvakten hadde vært i området, og lurte på om de hadde beslaglagt teinene fordi merkingen kanskje var for dårlig.

- Vi har fått melding fra kystvakten om at de har gjort en del beslag av teiner de siste dagene.  De kommer innom oss på mandag for å overlevere det beslaglagte redskapet, forteller lensmann Inge Dahlø.

Det er stort sett reglene om fluktåpning og merking det er brudd på.

- Noen av beslagene er gjort på grunnlag av ufullstendig merking, og noen på grunn av manglende fluktåpning. Jeg tror det er en del villfarelse blant fiskerne når det gjelder disse reglene, sier Dahlø.

Må ha fluktåpninger

Hummer og krabbefiske reguleres etter forskrift om utøvelse av fisket i sjøen.

- Det skal være navn og adresse på minst én av blåsene som tilhører fiskeredskapen. Og etter forskriften skal en krabbeteine ha minst to runde fluktåpninger på minst 80 millimeter på hver side av teinen, helt nede ved bunnen av teinen. I hummerfisketiden(fra 1.oktober til 31.desember, journ anm.) skal fluktåpningene være på minst 60 millimeter, forklarer Dahlø.

Forskriften sier også at yrkesfiskere kan fiske med maksimalt 100 hummerteiner, mens fritidsfiskere kan fiske med maksimalt 10 teiner per båt.

Minstemål for hummer er 25 cm, målt fra spissen av pannehornet til bakre kant av midterste svømmelapp.