Etterforskningen etter helgas båtulykke, der 37 år gamle Vibeche Sørdal døde av skadene, er langt fra avsluttet.

En mann i tyveåra ble umiddelbart etter ulykken siktet for promillekjøring med båt. Han har vedkjent seg å ha drukket, og politiet skal etter målingen som ble gjort umiddelbart, ha en formening om hvor høy promillen var.

- Men blodprøvene blir først sendt inn for analyse i dag, og vi kan ikke si noe om hvor mye promille siktede hadde, sier John Jegtvik ved Frøya lensmannskontor.

Nye undersøkelser i dag

Siktelsen er mandag formiddag ennå ikke endret. Men etter at kvinnen døde av skadene, er det klart at siktelsen mot mannen kan få en annen alvorlighetsgrad.

- Etterforskningen fortsetter, og i dag vil teknikere fra Trondheim komme for å undersøke båten, og ta en undersøkelse av ulykkestedet, for å skape et bilde av blant annet fart og kurs på båten. Videre vil det bli foretatt vitneavhør i løpet av dagen, og det ligger an til at siktede vil bli tatt inn til oppfølgingsavhør, forteller John Jegtvik.

Medpassasjer varslet nødetatene

Båten med tre personer kom fra Knarrlagsundet i retning Hammarvika, da den kjørte inn i et skjær. Den andre kvinnen som var passasjer, fikk ifølge politiet varslet både nødetatene og en annen båt hun visste var på vei i samme retning fra Knarren. Denne kom til etter cirka ti minutter, og fikk tatt med seg den hardt skadde kvinnen inn til havna på Hammarvika, hvor ambulansepersonell var snart på plassen. Hun ble fløyet til St. Olavs hospital, hvor det ble klart i løpet av lørdagen at livet ikke var å berge.