Mandag var alle nød- og redningsetater samlet ved Dolmsund Hotell for å bli bedre kjent med hverandres ressurser og kapasiteter, etter invitasjon fra Redningsselskapet.

En stor del av fokuset var på redningsdykkerberedskap, blant annet hvordan de ulike etatene kunne samarbeide for å få dykkerne fra Trøndelag brann og redningstjeneste raskest mulig transportert til stedet der en person ligger under vann, og derfra raskest mulig ut i vannet. Da er blant annet tilgjengelig båt veldig viktig.

I den sammenheng hadde Redningsselskapet en overraskelse.

- Bakgrunnen for beredskapsbåten er at det nye mannskapet på redningsskøyta Askerbæringen så på behovet for samarbeid mellom nødetatene i regionen. Da vi kikket på geografien kom det frem at det er mange innsjøer på øyene der det kan være behov for en redningsbåt, og at det kunne være behov for en båt som kan brukes av nødetatene i tilfelle vi er ute på sjøen i et annet oppdrag, sier skipsfører Werner Huse på RS ”Askerbæringen”.

Båten er en Pioner Multi Dark line, med 80 HK utenbordsmotor.

- Redningsselskapet eier båten, men den vil være tilgjengelig for politi og andre etater ved behov. Vi ønsker å bidra til lokalsamfunnets beredskap, sier Huse.