Da bussen fra Murmansk ble oppholdt i grensekontroll inn til Norge, troppet det norske politiet opp og ga kvinnen rask skyss for å rekke flyet hjem til Hitra.

Det er Sør-Varanger Avis som først skriver om hendelsen, som lokalavisa Hitra-Frøya får gjenfortalt. Hitra-kvinnen, som ikke ønsker navnet i avisa, hadde vært på et opphold i Russland da hun sist søndag var på vei hjem til Hitra for å ta fatt på jobben. Men da bussen ikke hadde innreisepapirene i orden og dermed ble holdt igjen på grensa, begynte det å haste med å rekke det eneste flyet sørover. Det lokale politiet visste imidlertid råd og eksorterte kvinnen de siste milene til flyplassen.

– Som regel ordner folk seg egen skyss dersom det blir ekstra ventetid på grensa. Her var det imidlertid snakk om å nå et fly, og siden vi hadde kapasitet, valgte vi å kjøre til flyplassen, forteller politioverbetjent Stein Kristian Hansen til Sør-Varanger Avis. Hansen legger til at han ikke kjenner til at politiet har trådt til på dette viset tidligere.

Hitra-kvinnen er svært takknemlig for den uvanlige skyssen, som gjorde at hun rakk Oslo-flyet og turen videre hjem gikk som planlagt.