Ti år er gått siden nåværende utenriksminister Børge Brende åpnet Hitra vindpark.

I anledning jubileet inviterer Statkraft lokalbefolkningen til bursdagsfeiring og åpen dag på Eldsfjellet i morgen, lørdag 30. august.

Underholdning

Statkraft lover masse underholdning hvor du møter blant andre Strand seniorbrass, Stian Barsnes-Simonsen og Anders Jektvik.

Som alle bursdagfester blir det også bursdagskake, boller, pølser og brus til alle som kommer. I tillegg har Statkraft invitert en ballongkunstner, klovn og en som utfører airbrush tattoo’s til barna.

– Dette blir et arrangement for hele familien. Det blir også mulighet for å snakke med de som jobber i Statkraft om driften av parken og om videre planer, lover arrangøren.

Hitra vindløp

Som en del av «bursdagsfesten» på Eldsfjellet, arrangeres det et motbakkeløp på 5,6 km. Løpet går i de bratteste bakkene opp mot Eldsfjellet, så dette blir en knalltøff utfordring for løperne.

Flotte premier skal lokke løperne til å gi alt. Første løper både i dame- og herreklassen som når målstreken, får 3.000 kroner hver. Nummer to får 2.000 kroner, mens tredjeplassen belønnes med 1.000 kroner.

Det er Hitra Friidrettsklubb som arrangerer løpet i samarbeid med Statkraft. Rune Lossius i friidrettsklubben håper mange lokale løpere tar utfordringen. I tillegg er det meldt om interesse fra løpere  fra både Strindheim og Rindal.

Hitra vindløp er tredelt, og består i tillegg til motbakkeløpet av et mosjonsløp og et barneløp.

Motbakkeløpet er for de fysisk aktive, mens mosjonsløpet på fem kilometer kan være en hyggelig måte å ta dagens mosjon på, samt å få sett seg om i parken.

Barneløpet er på 800 meter for unger mellom 3 og 9 år.

– Gir alt

Tesfu Dawit og Turi Malme er to av favorittene i motbakkeløpet.

– Jeg vet ikke hvilke motstandere jeg får, men det er bare å gi alt, mener Turi foran den uvanlige utfordringen.

Tesfu tør ikke ha for store forhåpninger.

- Jeg har en liten skade, og dessuten er dette mitt første motbakkeløp. Men jeg skal forsøke så godt jeg kan, lover Tesfu.