Steen betegner Hitra vindpark som en driftssikker og stabil produsent av fornybar energi gjennom et tiår.

- Erfaringene vi har gjort oss tar vi med i planleggingen av nye vindkraftanlegg. Det gjelder ikke minst i planleggingen av Hitra 2, som vi håper kan være i drift innen utløpet av 2020.

Økonomi og historikk

Steen forteller at Statkrafts norske vindparker, bygget i 2002-2006, er lønnsomme investeringer som tilfredsstiller avkastningskravet som ble forutsatt da parkene ble besluttet bygget.

–  Vindparkene ble bygget lenge før elsertifikatmarkedet ble etablert som støttesystem, og mottok i stedet ca 33 millioner kroner i investeringsstøtte fra Enova. Denne støtten ga ikke lønnsomhet alene, men sammen med salg av grønne sertifikater til Nederland, ble det lønnsomt å investere i Hitra vindpark, forklarer Steen.

Konsekvenser av vindparken

I forbindelse med søknaden om å utvide Hitra vindpark, ble det gjennomført flere undersøkelser av hvilke konsekvenser den eksisterende vindparken har hatt på landskap, miljø, friluftsliv og verdiskapning.

Virkningene var i følge Statkraf i det store og hele som forventet og forutsett i konsekvensutredningene som ble utarbeidet i forbindelse med konsesjonssøknaden.