Den unge tyske mannen som i august ble pågrepet mens han gikk langs Fv. 714 i Åstfjorden i Snillfjord, er nå utlevert til tysk politi.

- Mannen ble overlevert til tysk politi i Oslo i går, sier politioverbetjent Geir-Ole Momyr ved Sentrum politistasjon i Trondheim til adressa.no.

Mannen har vært i norsk varetekt siden han ble pågrepet i begynnelsen av august. Han ble pågrepet etter at en politibetjent tilfeldigvis ble oppmerksom på at mannen kunne være samme person som var etterlyst for drap og overfall i Tyskland. Mannen var etterlyst av tysk polit fordi han er siktet for å ha drept en 72-årig mann og overfalt en jente på 17 år i Sør-Tyskland.

- Brøt seg inn i nødskap

Mannen ble observert både i Åstfjorden i Snillfjord, og på Hitra. Poltiet fikk inn flere tips om at tyskeren i 20-årene, kan ha oppholdt seg også på Hitra på denne tida.

- Mannen skal ha prøvd å tatt seg inn i en nødskap i Hitratunnelen  og ble observert av noen mens han gjorde det. Det bidro til at vi fikk funnet ut hvor han var, sa operasjonsleder Rune Brandmo ved Sør-Trøndelag politidistrikt, til lokalavisa Hitra-Frøya.

Frank Bjørk fra Børøsundet ble vitne til pågripelsen.

- Som i en Hollywood-film

Politibilene som passerte dem, hadde formet en blokkade lengre fram da Bjørk kjørte etter. Plutselig kom det en mann i bar overkropp fram ved veien. Han hadde på seg en jakt-eller militærbukse og hadde ryggsekk.

 - Politiet stod klar og hadde hunder som bjeffet høyt. Det var som hentet rett ut fra en Hollywoodfilm. Jeg har aldri opplevd noe lignende.

- Mannen strakk så hendene i været og overga seg med en gang til dem. Politiet ransaket han og tok han inn i en av politibilene. Det hele var over raskt og politiet virket å ha god kontroll på situasjonen, forteller Bjørk.

Fant mann i søppelboden

Wenche Gjertås Leksen i Hestvika møtte trolig også mannen da hun en søndag morgen skulle ut i søppelboden sin.

- Jeg så en mann som lå der. Min første tanke var at dette var noen som hadde sovnet der fra en fest. Han hadde på seg hettegenser, militærbukse, og støttet hodet til en sekk, fortalte hun.

- Han merket meg ikke først, men så begynte han å røre på seg og da kjappet jeg meg til bilen av rent instinkt, fortalte Gjertås Leksen.