Matbloggeren Hege Ranita Selvåg Karlstad gikk seirende ut av den norske matkonkurransen #minlokalefavoritt i regi av Electrolux og mat- og drikkenettstedet Aperitif.

I sterk konkurranse med over 300 bidragsytere falt juryen for Heges kreative festmeny med reinsdyrfilet fra Oppdal og rådyrhjerte fra Hitra. Og premien? En drømmedag og friluftsmatlaging med Terje Ness ved foten av Hallingskarvet, sammen med tre utvalgte venner.

Vant matopplevelse til en verdi av 100.000 kroner

Hege Ranita fikk en drømmedag med Terje Ness til en verdi av 100.000 kroner i premie for vinnerretten. Den inkluderte fly fra Trondheim til Oslo, hotellovernatting i Oslo, bil med privatsjåfør til Geilo, hestetransport til nasjonalparken, unikt frilufts-matkurs med mesterkokk Terje Ness og et gourmetmåltid ved foten av Hallingskarvet. Som om ikke det var nok! Hege Ranita fikk invitere med seg tre utvalgte venner som gjester til å ta del i denne særegne opplevelsen.

– Vi rigget opp et mobilt utekjøkken i en av Norges flotteste nasjonalparker ved Prestholtseter ved Hallingskarvet. Mesterkokk Terje Ness lagde sammen med gjestene en lokalt inspirert festmeny. Vi håper hun ble inspirert og kanskje lærte noen små triks av en av verdens beste kokker, sier Lena Wånemark, markedssjef i Electrolux Norge.

Usedvanlig kreativ

– Vinnerretten til Hege er usedvanlig kreativ med et gjennomarbeidet lokalt og trøndersk tilsnitt. Vi gratulerer Hege med fantastisk innsats og en spennende rett, sier juryleder og redaktør Aase Jacobsen for aperitif.no, Norges største nettsted om mat og drikke.

– Oppgaven i konkurransen var å lage en rett basert på lokale råvarer. Jeg har her gått inn for at alle deler av retten skal være basert på lokale råvarer som jeg selv har høstet. Jeg brukte ti timer på å raffinere retten og hadde selvsagt et håp om å vinne, sier Karlstad som opprinnelig kommer fra Ulvøya på Hitra, men nå er bosatt i Trondheim.

Lidenskapelig opptatt av mat

Karlstad driver matbloggen Kulinarisk Fanatisme og er lidenskapelig opptatt av mat. Vinnerretten ble reinsdyrfilet fra Oppdal og rådyrhjerte fra Hitra. Den serveres med kantarellchips, råstekte grønnsaker, smørstekt kantarell, solbærsaus, skogsbær, rødbete- og sellerirotkrem. Alle ingredienser er høstet fra Trøndelag.

– Med konkurransen «#Minlokalefavoritt» ønsket vi å vekke matglede og inspirasjon hos det norske folk. Ved å dele lokalt inspirerte matretter i sosiale medier åpner man opp for å utvide horisonten i hjemmekjøkken over hele verden. Vi er overveldet over responsen og gratulerer Hege med et fantastisk kreativt og lokalt inspirert bidrag, sier Wånemark.

Heltrøndersk vinnerrett

Reinsdyrfileten er hentet fra Oppdals majestetiske Trollheim. Her har reinsdyrene beitet, og levd et liv i pakt med naturen. En kollega av Hege jakter blant annet rådyr på Hitra. Her kjøper hun hvert år et helt dyr av ham som tilberedes etter alle kunstens regler. Hjertet er en ren delikatesse!

Karlstad er også medlem av et andelslandbruk på Melhus rett utenfor Trondheim. Der dyrkes alle grønnsaker økologisk og på dugnad.