Gjennom Nordpluss-samarbeidet har nordiske ministere laget en utvekslingsplattform der land i Norden og Baltikum kan utveklse informasjon knyttet til utdanning. Rundt 10.000 mennesker drar nytte av det, ifølge organisasjonens nettsted, og det vil også Frøya videregående skole.

- Akkurat nå har vi besøk av elever fra Gullmarsgymnasiet i Sverige og Rødkilde Gymnasium fra Danmark. De vil få studere hvordan det marine livet er her, og så vil vi få undersøke hvor forskjellig det er hos dem, sier lærer Asgeir Johansen til lokalavisa Hitra-Frøya.

- Store forskjeller

Og det er mye de ulike landene kan lære av hverandre i løpet av det 3-årige prosjektet, ifølge læreren.

- Det er store forskjeller i forhold til havstrømmer, arter, temperatur, bunn og mange andre forhold. Det er derfor veldig spennende å kunne få studere ulike miljø og se hvordan de påvirkes, mener Johansen.

- Elevene liker det veldig godt, siden de får være ute og drive med praktisk arbeid. Dette er jo en ypperlig måte å få vist fram hva som er i øyregionen for andre også. I kveld skal vi blant annet lage mat av det vi har funnet i fjæra, forteller han.