Hos kjøpmann Arnold Jobotn på Rema 1000 i Fillan er det fortsatt beskjedent med julevarer i hyllene. Men både julebrusen og julemarsipan er å få kjøpt. En liten stabel med pepperkaker i en krok av butikklokalet kan også skimtes.

- Halloweenvarer har vi ikke lenger her på Rema, men da vi hadde non-food solgte vi jo litt utkledningsdrakter og slikt. Nå ser vi heller at det er litt økt salg på godterier og søtsaker i forbindelse med halloweenfeiringen, sier Jobotn.

Arnold Jobotn  kan fortelle at fra denne høsten av vil Rema-kjeden forsøke å holde jula litt tilbake.

- De første julevarene kom på tampen av oktober, slik som julebrus og marsipan. Juleølet kommer også straks, men dette er varer vi også selger av så tidlig før jul. Ribbe og julepølse har vi før om  årene hatt på plass mye tidligere enn det som er planlagt dette året. Det viser seg jo at vi heller ikke selger så godt av dette i oktober og tidlig november.  Det er på ingen måte gunstig å sitte inne med varer vi ikke selger. Nå har vi valgt å ha is i magen, og vente litt med å tilby julemat. Men fra medio november er nok jula her hos oss også, forteller kjøpmannen.