Lensmannskontorene skal beholdes som før, men sivile og administrative oppgaver flyttes fra de lokale lensmennene til en regionlensmann. Ved å frata administrative oppgaver vil man styrke det operative tjenestetilbudet ved at flere av de lokale lensmennene går inn i den aktive tjenesten. Regionlensmannskontoret foreslås å bli lagt til Orkdal.

Dette er hovedinnholdet i rapporten som nå er ute på høring til kommunen i region 2 og 3 i Sør-Trøndelag politidistrikt. Hitra og Frøya hører inn under region 2 sammen med Orkdal/Agdenes, Skaun, Meldal og Hemne/ Snillfjord.

Formannskapene på Hitra og Frøya har hatt sakene til behandling; I dag (torsdag) skal begge kommunestyrene gi den endelige uttalelsen fra kommunene. Møtene og diskusjonene kan du følge direkte her via lokalavisa.

Frøya kommunestyre, møtestart kl. 10: FØLG MØTET VIA DENNE LINKEN

Hitra kommunestyre, møtestart kl. 13. FØLG MØTET VIA DENNE LINKEN

Det behandles også andre saker i dagens kommunestyremøter. Frøya behandler bl.a. spørsmål om felles IKT-tjeneste for Frøya og Hitra, evaluering av legevaktsamarbeidet og saker rundt det kommende kommunestyrevalget. Mens på Hitras sakliste står blant annet endring av forskrift om minsteareal for hjortevilt, samt gebyrregulativ, eierskapsmelding 2014 og økonomirapport.