Kommunestyret behandlet i dag politimesterens forslag til ny regionmodell for Sør-Trøndelag politidistrikt – region 1 og 2.

Kommunestyret støtter i hovedsak den nye regionmodellen, som blant annet går ut på at lensmannskontorene skal beholdes som før, men sivile og administrative oppgaver flyttes fra de lokale lensmennene til en regionlensmann. Ved å frata administrative oppgaver vil man styrke det operative tjenestetilbudet ved at flere av de lokale lensmennene går inn i den aktive tjenesten. Regionlensmannskontoret foreslås å bli lagt til Orkdal.

Men støtten fra Hitra gis med klare forbehold.

Kommunestyret forutsetter ved anbefalingen at frigjorte ressurser brukes til økte politirelaterte tjenester lokalt og ikke trekkes ut av dagens lensmannsdistrikt inn til en sentralisert enhet i Orkdal. I tillegg sier Hitra-politikerne at det i nær framtid blir bemannet slik at det blir mulig med aktiv døgnvakt lokalt på Hitra/Frøya.

I tillegg kommer et forbehold om at forliksrådet oppgaver - og utøvelsen av namsmyndighet beholdes lokalt.

Forutsetningene begrunnes med opprettholdelse av lokalt tjenestetilbud til regionens/kommunens innbyggere vurdert ut i fra distriktets store geografiske avstander og gjeldende lovverk.