Frøyas nye storstue var nært på fullsatt da Havdur holdt den første av helgas to jubileumsforestillinger i kveld.

- De tre første kabareene vi satte opp var mest for voksne. Denne gang har vi satt sammen en familieforestilling med mye kjent stoff for store og små, sier styreleder og sanger i koret, Per Ole Sandvik.

Dette er hans fjerde kabaret for og med koret.

Både kjente barnesanger, flotte kor-nummer og lokale verk hadde fått plass i kabareten, som ble bundet sammen av tre karakteristiske og morsomme hovedpersoner.

[M1]

Lo så de gråt

Kabaretens sangnummer var varierte satt sammen av alt fra nasjonalsangen, via flere Knudsen & Ludvigsen sanger til fjorårets store hit, The Fox.

Glansnummer som Gabrielles Song og en flott versjon av Åge Aleksandersens Trondheimsnatt var blant kveldens høydepunkter.

Noen glemte replikker, litt utakt og vaklende kronologi, men hva gjør vel det, når publikum storkosa seg.

Folket lo, folket gråt, og folket lo så de gråt.

[M2]

Samstemt dur

- Koret skal være et inkluderende fellesskap og ikke et elitekor. Vi har folk som synger helt greit, folk som synger veldig fint og noen fantastiske solister, sa dirigent Elin Karpinski Strandheim i Hitra-Frøyas fredagsutgave.

De som synger helt greit i dette koret løftes i så fall av noen flotte og meget samstemte korstemmer, og det er vanskelig for et utrent øre og høre noe annet enn høy klasse over Havdurs prestasjon denne kvelden.

Solister som briljerte, en stor dose humor og et samstemt kor gjorde dette til den festforestillingen det skulle være.

[M3]

[M5]

[M6]