En mannlig båtfører i 20-årene er nå siktet for uaktsomt drap etter båtulykka ved Hammarvika i august i år, der 37 år gamle Vibeche Sørdal omkom. Mannen har tidligere erkjent at han hadde drukket alkohol før turen, som endte på et skjær i nattemørket.

Han har tidligere vært siktet for kjøring i ruspåvirket tilstand; nå er siktelsen utvidet til uaktsomt drap. Det var Adresseavisen som først meldte om at siktelsen er utvidet.

Siktede var til avhør i forrige uke, og har erkjent straffskyld. Saken er ferdig etterforsket og sendt til meg for påtalemessig vurdering. Det tilligger statsadvokaten å ta endelig stilling til påtalespørsmålet, sier politiadvokat Hans Vang ved Sør-Trøndelag politidistrikt til adressa.no

Båten med tre personer kom fra Knarrlagsundet i retning Hammarvika, da den kjørte inn i et skjær om natta 23. august i år. Den andre kvinnen som var passasjer, fikk ifølge politiet varslet både nødetatene og en annen båt hun visste var på vei i samme retning fra Knarren.

Denne kom til etter cirka ti minutter, og fikk tatt med seg den hardt skadde kvinnen inn til havna på Hammarvika, hvor ambulansepersonell var snart på plassen. Hun ble fløyet til St. Olavs hospital, hvor det ble klart i løpet av lørdagen at livet ikke var å berge. Båtføreren og den andre passasjeren ble ikke skadet i ulykken.

En mann i tyveåra ble umiddelbart etter ulykken siktet for promillekjøring med båt. Han har vedkjent seg å ha drukket.

Vibeche Sørdal var et kjent fjes innen Frøya-fotballen, og hennes bortgang berørte mange. (Foto: Trond Hammervik)