Rajathuraj Nagalingam, blant arbeidskollegene bare kalt Raja, kom til Frøya på 1980-tallet som en av mange fra Sri Lanka. Nå er den tidligere flyktningen pensjonert, og velger å reise tilbake til familien i hjemlandet.

- Du har vært borte fra familien din i 32 år så nå er det på tide at du får nyte tiden med både kone, barn og barnebarn. Når andre mennesker slutter og går av med pensjon, så får vi som regel se dem igjen i nærmiljøet. Når det gjelder deg, så får vi kanskje aldri se deg igjen, fordi du flytter hjem. Vi vil takke deg for mange gode år sammen og ønsker deg lykke til videre. Du vil bli savnet av mange, Raja, forteller kollegene ved Marine Harvest, som har skrevet et langt takkebrev til den omgjengelige Raja.

Les hele brevet i tirsdagsutgaven av Hitra-Frøya papiravis/eavis.

Raja startet å jobbe ved Frøya fiskeindustri, som siden ble Frøya Holding, Hydro Seafood, Nutreco og til dagens Marine Harvest. Han har således vært med på revolusjonen innen oppdrettsnæringa. Og kollegene forteller om en svært likandes kar.

- Vi kan vel trygt si at du har vært en arbeidsmaur hele tiden, Raja. Du har vært en eksemplarisk ansatt og en meget god arbeidskollega. En kunnskapsrik mann som snakker flere språk. Din væremåte og ditt vesen gjør til at du fungerer som limet i de gruppene du har blitt satt til å jobbe i. Du sier selv at helgene var kjedelige, men når du kom på jobb og traff kollegaene blomstret du, skriver de i brevet.