- Hvis vi får en avtale med Serepta som er dårligere enn den gamle avtalen, vil Fremskrittspartiet ha saken i kommunestyret, og vi vil si nei til avtalen, sier Aleksander Søreng fra Frøya Frp.

Vindkraftselskapet Sarapta og Frøya kommune er fortsatt i forhandlinger om en avtale knyttet til vindkraftutbygging på Frøya. Utgangspunktet for forhandlingene er avtalen som ble gjort mellom kommunen og Trønderenergi/NTE i 2005. Den gangen var det aktuelt å bygge 63 vindmøller inne i Frøya, og i en folkeavstmming sa et knapt flertall av Frøyas befolkning ja til utbygging.

Etter dette er planene redusert til et mindre område, og bygging av 23 vindmøller. Men motstanden på Frøya har økt. Høsten 2012 ble det krevd ny folkeavstemming, noe flertallet i Frøya kommunestyre avviste.

- Vi har en avtale fra åtte år siden som er god, veldig god. Vi kan risikere å miste den, selv om det blir utbygging. De kommunen det nå skal bygges vindmøller i, får ikke så gode avtaler, sa Frode Reppe (Ap), da kommunestyret behandlet spørsmålet om ny folkeavstemming i januar 2013

- Vi kan ikke være så useriøse at vi bare hopper av avtaler som gir oss store inntekter både umiddelbart og framover i tid, sa Olaf Reppe (Frp).

Men signalene nå går på at kommunen ikke vil få kompensasjoner og goder i samme størrelsesorden som i avtalen fra 2005.

- Signalene går på at avtalen er tatt ned. Men motstanden mot vindkraftutbygginga har aldri vært større på Frøya. Det merker vi også i vårt parti, sier Aleksander Søreng.

På partiets årsmøte sist helg ble det vedtatt at partiet vil si nei til vindkraftavtale med Sarepta hvis denne er dårligere enn avtalen fra 2005.

- Dette går på alle punkter i avtalen. Kommunestyret har et vedtak om at hvis avtalen er betydelig endret, så skal den tilbake til kommunestyret. Vi vil kreve at den skal behandles, og da vil vi si nei til avtalen, sier Aleksander Søreng.

- Men tror du dette er nok til å stoppe utbygging?

- Jeg tror det er mulig å stoppe utbyggingen. Sarepta må ha avtale med grunneierne, og de må også ha en avtale med kommunen, slik jeg ser det, sier Aleksander Søreng i Frøya Frp.