Kjersti Rønningen og Frode Arntsen presenterte Hitra fotballklubbs videre planer for idrettsparken i formannskapsmøtet en tid tilbake.

- Et samlingspunkt

Leder i Hitra fotballklubb, Kjersti Rønningen, innledet med å fortelle at aktivitetsnivået i klubben aldri har vært så høyt som nå.

- Vi har 150 aktive spillere fra 13 år og oppover, 15 tillitsvalgte, 35 trenere, oppmenn og lagledere i Hitra Fotballklubb.

Siden idrettsparken sto ferdig i 2011, har det blitt et naturlig samlingspunkt som brukes mye, fortalte Rønningen.

- Vi får mye skryt for idrettsparken, både fra små og store klubber. Mange forteller at de ikke har opplevd maken, spesielt bylagene.

Fullt kjør

På ettermiddagene er det fullt kjør på Hitra Idrettspark.

Det er treninger, kamper og ulike arrangement ved idrettsparken.

- Det er et godt fotballmiljø, men god rekruttering og lite frafall her på Hitra. Det er kjempebra, men for mange spillere gjør at det nå trengs mer plass, avsluttet Rønningen.

[M1]

Ny bane

- Vi trenger en mindre bane, sa Frode Arntsen i formannskapsmøtet, - en trenings- og avlastningsbane.

Arntsen fortalte at klubben hadde satt ned en arbeidsgruppe for å finne ut om det var mulig å realisere en bane til i "Dyet" mellom Hitra Idrettspark, Hitra lensmannskontor og bussterminalen på Fillan.

Arbeidsgruppen har vært i dialog med kommunen og gjort forundersøkelser, fortalte Frode Arntsen og kommet frem til en bane, mindre enn en sjuerbane.

- Det har med plassen å gjøre, forklarte Arntsen, - men spilleflaten blir stor nok.

Plasseringen blir nedenfor klubbhuset og vil stå i stil med resten av anlegget.

Pågangsmot

- Det er enorm frivillighet rundt Hitra fotballklubb. Den ber jeg om at dere merker dere, sa Arntsen.

- Vi er avhengige av frivilligheten og dugnadsinnsats skal vi få til dette. Vi føler at vi er inne i en positiv spiral, det skjer mye bra og det er utvikling, derfor har vi bestemt oss for at vi skal prøve.

Kostnadsoverslaget arbeidsgruppen har kommet frem til er på 2 millioner.

- Fredig spør vi kommunen om å være med på halvparten. Kanskje er det tøft av oss å si at vi skal ta resten av kostnaden selv, men det skal vi prøve på, sa Artnsen i formannskapsmøtet.

- Vi håper og tror at ulike sponsorer og sentrale aktører kan være interesserte i å bidra også, la hann til.

- Hitra idrettspark har utelukkende vært en suksess og gitt hele Hitra veldig mye, derfor ber vi kommunen se hva de kan gjøre, avsluttet Arntsen.