Frøyalensmann Inge Dahlø avslutter etter 38 år i politiyrket. De siste to årene har han vært lensmann på Frøya.

- Jeg har min siste arbeidsdag i mars. Da går jeg av etter oppnådd aldersgrensen i politiet på 60 år, sier Dahlø til hitra-froya.no.

Sør-Trøndelag politidistrikt har nylig lyst ut stillingen, med søknadsfrist 7.desember.

- Jeg har ingen oversikt om det er noen som har søkt. Men det er intensjonen at en ny lensmann er på plass når jeg slutter i mars, sier Dahlø.

- Hvilke egenskaper må en ny lensmann på Frøya ha?

- Det står vel i stillingsannonsen det, sier Dahlø og ler.

- Hvordan har lensmannsjobben vært, og kommer du til å savne den?

- Det har vært en grei jobb. Det er godt samhold på kontoret, og vi har gode relasjoner med kommunen. Jeg kommer sikkert til å savne jobben, men det er en tid for alt. Nå har jeg en mulighet til å avslutte karrieren i politiet, og finne på noe annet. Det kan være godt å treffe folk i andre sammenhenger også, sier Dahlø.

Vil ikke sette seg ned i godstolen

- Har du tenkt å sette deg ned i godstolen og se på fotball nå eller?

- Nei, det går ikke an. Jeg har nødt til å finne på noe. Men det er tanker jeg vil holde for meg selv foreløpig. Nå vil jeg bruke tiden til å se litt att og frem, så får vi se hva som dukker opp, sier Dahlø.

Midlertidig lensmann

I stillingsannonsen står det at stillingen er midlertidig ut 2015.

Politimester Nils Kristian Moe har fått instruks fra justisdepartementet.

- Vi har fått pålegg fra departementet om at det ikke skal ansettes faste lensmenn før politireformen er vedtatt og vi vet hvordan politistrukturen i politinorge blir. Derfor kan vi ikke ansette lensmann lenger enn ut 2015, sier Moe.

Hvilke egenskaper bør en lensmann ha.

- Det er en som fortrinnsvis har politierfaring og aller helst gode ledererfaringer. Jeg er mest mulig åpen på hvem som søker, og ønsker ikke å snevre inn kategoriene før jeg ser hvem som har søkt, sier Moe.

- I forrige søkerrunde var det svært få søkere. Tror du det vil bli noen søkere denne gangen?

- Jeg ser at det ligger en begrensning i at det er en midlertidig stilling, men jeg håper jeg får best mulig og flest mulig søkere, mener Moe.