- Per Christian Stokke blir lensmann i Midtre-Gauldal lensmannsdistrikt, sier politimester Nils Kristian Moe til lokalavisa Hitra-Frøya

Og gjør det dermed klart at han må ut på jakt etter ny lensmann også i Hitra. I går skrev hitra-froya.no at Frøya-lensmann gjennom de siste årene, Inge Dahlø, går av med pensjon i mars og at det derfor søkes etter hans etterfølger.

Sør-Trøndelag politidistrikt skriver i stillingsutlysningen at at også Hitra-stillinga blir midlertidig ut 2015. Bakgrunnen for denne begrensninga både Frøya- og Hitra-stillinga, er en instruks fra justisdepartementet.

- Vi har fått pålegg fra departementet om at det ikke skal ansettes faste lensmenn før politireformen er vedtatt og vi vet hvordan politistrukturen i politinorge blir. Derfor kan vi ikke ansette lensmann lenger enn ut 2015, forklarer Moe. På spørsmål om hvordan en slik begrensning vil påvirke attraktiviteten på stillingene, svarer politimesteren:

- Jeg ser at det ligger en begrensning i at det er en midlertidig stilling, men jeg håper jeg får best mulig og flest mulig søkere,

Hitra lensmannsdistrikt har sju stillinger på kontoret i Fillan. Per Christian Stokke overtok lensmanns-stillinga på Hitra i begynnelsen av 2013 etter Dagfinn Herskedal. Søknadsfristen for hans etterfølger er 7. desember.