Flertallsgruppen Ap/Høyre gikk i Frøya formannskap inn for å satse på ny brannstasjon skal komme på Siholmen. De ønsket en utbygging/ ombygging av eksisterende brannstasjon, som man i dag leier av Frøy eiendom. Flertallsgruppen ønsket at en utbygging skal gjøres av Frøy eiendom, og at kommunen skal leie lokalene.

Brannsjefen har anbefalt Melkstaden, og pekt på en del ulemper ved fortsatt å satse på brannstasjon på Siholmen.

Hammernes vs. Reppe Storø

I kommunestyret i dag gjentok Kristin Reppe Storø mange av de argumentene som er brukt for brannstasjon på Siholmen, blant annet samlokalisering med politi, og at Melkstaden bør holdes av som næringsareal.

Hun fikk «ros» av opposisjonsleder Arvid Hammernes:

- Kristin Reppe Storø har vært flink til å finne argumenter for Siholmen. For det er ikke lett å finne gode argumenter for at den skal legges der, sa Hammernes.

Han hevdet at den eneste interessen flertallsgruppen ivaretar ved et slikt standpunkt, er utleierens interesser.

- Det kom som en overraskelse på meg at flertallet ønsket Siholmen. Det eneste jeg ser at de ivaretar med dette, er utleierens interesser. Det synes jeg er synd, sa Hammernes.

Uenighet i flertallsgruppen

Midtveis i debatten ble det klart at Ap/Høyre-gruppen ikke var enige internt. Egil Berge (Ap) sa at hvis man ikke kom fram til noe omforent, så ville han følge opposisjonen og stemme for Melkstaden.

Det ble tatt gruppemøte, og etter dette la flertallsgruppen fram et nytt forslag. Her blir det vektlagt usikkerhet rundt kostnader ved utbygging og drift av brannstasjon, og man ønsker å få kravspesifikasjoner og økonomiske beregninger for både Siholmen og Melkstaden på bordet før man avgjør hvor den skal bygges. Dette forslaget ble vedtatt.

Opposisjonen ønsker å ta avgjørelsen i dag, og stemte for administrasjonens (brannsjefens) forslag om å legge ny brannstasjon til Melkstaden.

Arvid Hammernes (V)