Hver dag frem til julaften tar Hitra-Frøya en "adventsprat" med ulike øyværinger.

I dag prater vi med:

Navn: Jan Otto Fredagsvik

Bor: Sistranda

Jobb: Seniorrådgiver i Frøya kommune. Nettopp oppnevnt som prosjektkoordinator for utvikling av «Helhetlig idrettspark» på Sistranda.

Hva er det første du gjør om morgenen?

- Da går jeg på badet og vasker meg, før jeg spiser en enkel frokost og går på jobb. Jeg åpner ingen adventskalender, for å si det sånn.

Hvilke juleforberedelser har du gjort så langt?

Jeg har laga karameller. Fredagsviks fløtekarameller er viden kjente, både i inn- og utland. Jeg har laget cirka 1000 stykker i år også, men det er kona som har pakka dem. Ellers har det blitt lite juleforberedelser. Normalt bidrar jeg litt mer enn det har blitt i år. Det er min hjemmeværende kone som har gjort alt så langt.

Hva betyr jula for deg?

- Det er først og fremst samling av familien. Ellers blir det å nyte god mat. Og så er det avslapping: samle krefter til et nytt år.

Hva ønsker du deg til jul?

- Jeg er taltlåt på å ønske meg ting. Jeg har det meste. Så jeg vil gjerne at folk gir til andre formål enn direkte til meg. Da jeg var liten var det maks fem julepakker til meg under treet. Men jeg husker det som verdens beste jul. Men selvsagt: det er arti når jeg får noe fra barnebarna som de har laget selv.

Hvem vil du framsnakke i dag?

- I år synes jeg de som har bidratt med den store innsatsen for å få realisert kulturhuset bør få ekstra ros. Og jeg vil spesielt framsnakke de folkevalgte. De blir gjerne gjenstand for kritikk, men jeg tror ikke folk er helt klar over hvor mye arbeid de legger ned for lokalsamfunnet vårt.

Hva er du stolt over å ha oppnådd?

- Jeg har i store deler av livet vært engasjert i frivillig arbeid, og spesielt i idrettsarbeidet. Det angrer jeg ikke på, selv om det har blitt vel mye i støytene. Jeg er stolt over det jeg har fått til der. Jeg er også stolt over det vi fikk til gjennom «Frøya inn i framtida». Der dro vi i gang en del i ei tid da Frøya ikke var like i medvind som i dag.

Hvordan avslutter du en samtale?

- Som oftest med «takk for praten» og «ha det bra».