I 2015 skal Friluftslivets år arrangeres. Året åpnes offisielt den 13. januar, med en rekke arrangementer rundt om i landet. Som et ledd i markeringen av dette året har miljøvernminister Tine Sundtoft oppfordret alle landets kommuner til å utpeke sitt mest attraktive friluftslivsområde.

- Hitra kommune tar selvsagt i mot denne utfordringen, sier rådmann Laila Eide Hjertø.

- Hitra har en unik mulighet til å praktisere friluftsliv, med turmuligheter både på fjell, sjø og i skog. Det er ikke alle kommuner som kan tilby et så variert og mangfoldig turterreng, utdyper Hjertø.

Rådmann Hjertø er selv en ivrig turgåer, og med en oppvekst på Dolmøya er det helst turer i fjære og sjø som frister mest.

- Og så er jeg veldig glad i å gå i "hauan", skyter Laila Eide Hjertø inn.

Hitra kommune ønsker innbyggernes forslag til hva som er Hitras mest attraktive turmål, og vil samarbeide med lokalavisa Hitra-Frøya om kåringen. I første omgang ønsker kommunen å få inn så mange og varierte forslag som mulig.

- Det er mange perler på og rundt fast-Hitra, og det hadde vært artig med ideer til litt ukjente steder å legge turen også, oppfordrer Hjertø. Forslagsstiller må gjerne begrunne forslaget sitt, og i tillegg beskrive kort om turens vanskelighetsgrad og mulighet for parkering.

Kom med ditt forslag nå - hva er DITT turmål?

Foreslå ditt favoritt-turmål på Hitra (gjerne med en kort begrunnelse om du ønsker det.)

Send epost til post@hitra-froya.no, merket "turmål".

Forslagsfrist er mandag 5. januar

Hele listen vil bli offentliggjort den 13.januar, som også er datoen hvor friluftslivets år sparkes i gang.

De ti mest foreslåtte turmålene vil det bli mulig å stemme på, med en frist til den 27.januar. Hitras mest populære turmål vil offentliggjøres mot slutten av måneden.

- Hitra kommune tar selvsagt i mot denne utfordringen, sier rådmann Laila Eide Hjertø (foto: Hitra kommune)