Frøya kommune vil investere 20 millioner kroner i løpet av de nærmeste to årene til å bygge ledning slik at vannet blir kjørt i sirkel rundt Frøya.

I dag er det strekningen Hallaren - Hammarvika som ikke er knyttet til det kommunale vannverket. Hammarvika og Flatval får vannet sitt fra privat vannverk. Når så kommunen i løpet av de næremeste årene vil bygge vannledning som går i rundkjøring rundt fast-Frøya, er ikke dette for å erstatte Hamarvik vannverk, men for å sikre vannberedskapen. Grunnen til at man tar denne investeringen nå, er muligheten for et samarbeid som vil gjøre utbyggingen billigere.

- Trønderenergi planlegger å å legge ny strømkabel til Innovamar på Nordskaget. Og kommunen må sørge for vannforsyning til det planlagte industriområdet på Skarpneset. Ved å samarbeide trenger vi bare å grave en grøft til vann- og strømledning, forklarer teknisk sjef Andreas Kvingedal.

Å få til en rundkjøring av vannet, har lenge vært et ønske fra teknisk sjef.

- Det vil bedre vannberedskapen for store deler av Frøya. Får vi brudd ett sted, kan vannet kjøres motsatt vei, sier Andreas Kvingedal.