- La meg først si at jeg vet Arild Sollie vil kunne utføre jobben som vår lensmann på en utmerket måte, og ser fram til å samarbeide med han. Men jeg stusser litt på politimesterens avgjørelse med å ansette en felles, når det var søkere til å ansette lensmenn både på Frøya og Hitra, sier frøyaordfører Berit Flåmo.

Politimesteren har ønsket å legge ned lensmannen på Frøya, og frøyaordføreren gikk i spissen for å sikre at Frøya fikk beholde egen lensmann da politimesteren i forrige runde valgte å konstituere en felles lensmann for Hitra og Frøya. Den gangen var det departementet som grep inn, og krevde at det ble utlyst egen stilling som frøyalensmann.

I dag ble det kjent gjennom Hitra-Frøya at politimester Moe har valgt å midlertidig ansette Arild Sollie som felles lensmann for Hitra og Frøya fram til den framtidige politi- og lensmannsstrukturen er endelig avklart. Dette skjer til tross for at det var flere søkere til stillingen på Frøya.

- Jeg vet ikke hva som ligger bak dette, men jeg synes det er merkelig at politimesteren gjør et sånt valg, når han vet hvor opptatt frøyværingene er av det å ha en lensmann. Og det sier meg at kampen om at vi skal ha egen lensmann i framtida, ennå ikke er vunnet, sier Berit Flåmo.