Ved 23-tiden mandag kveld har brannvesenet kontroll over det som var en svært kraftig brann ved utstyrsbutikken Alfo på Fillan kai. Hele den store bygningen er totalskadet.

- Bare skallet står igjen, konstaterer lensmann Arild Sollie.

Alfo var utstyrsbutikk for blant annet verktøy, båter, båtmotorer og fiskeutstyr, og store verdier har gått tapt i tillegg til selve bygget. Også flere båter som var lagret på utsiden, er ødelagt i brannen.

Det hørtes tidlig eksplosjoner innenfra bygningen, hvor det også er et tilhørende lager. Her skal det inneholde mye brennbart materiale, som oljeprodukter, maling og kunstgjødsel.

Klarte å hindre spredning

På grunn av røykutvikling ble flere beboere i området evakuert, men brannvesenet klarte å hindre spredning. Det ligger blant annet et annet kontorbygg og et leilighets-bygg nært inntil Alfo.

- Brannvesenet har klart å berge alle omkringliggende hus, sier lensmann Sollie. Ingen personer skal ha blitt skadet.

Ikke slukket ennå ved 23-tiden

Ved 23-tiden brenner det fortsatt godt i ruinene, spesielt på siden som vender mot sjøen. Ifølge politiet og brannvesenet dreier det seg trolig blant annet om store tau-kveiler.

Utrykningsleder for Hitra brannvesen, Roger Lund, sier det er for tidlig å anse brannen for slukket, og at det vil foregå etterslukking gjennom natta.

Brannen slo snart opp gjennom taket. (Foto: Raymond Lervik)
Lensmann Arild Sollie og utrykningsleder i brannvesenet, Roger Lund. (Foto: Bjørn L. Rønningen