Frøya og Hitra kommuner deltar på dagens yrkes- og utdanningsmessa i Hitrahallen med flere stands. På en av dem står varabrannmenn Per Arne Willmann og Johan Pettersen. De utfordrer de unge med å ta så mange push-ups som mulig med et fullt flaskesett på ryggen. Et flaskesett veier hele 18 kilo.

- Du skulle vært her for ti minutter siden. Da hadde vi ei lita jente her. Hun klarte 10 push-ups med flaskesettet på ryggen, sier varabrannsjef i Frøya kommune, Johan Pettersen begeistret .

Pettersen løper for å høre om jenta tar en push-up til ære for lokalavisa. Daniese Sæther er sporty tar utfordringen. To voksne mannfolk hjelper henne på med flaskesettet. Og push-up blir det.

- Nå har jeg tatt totalt 11 push-up altså. Nå må jeg få spare på resten av kreftene til jeg skal på trening senere i dag, ler Daniese. Og så løper hun av gårde før lokalavisa rekker å spørre om brannvesenet kunne være en aktuell arbeidsplass.

- For å jobbe i brannvesenet må man være i god fysisk form. Dette er en øvelse vi i brannvesenet øver jevnlig på. Ved å utfordre de på denne måten gir vi de en pekepinn på hva som kreves, sier Per Arne Willmann.

- Og hvor mange push-ups klarer dere med flaskene på ryggen?

- Jeg har klart par-og-tyve. Så jeg er mektig imponert over Daniese. Det er sånne ungdom vi trenger, sier Pedersen.

- Nå har jeg tatt totalt 11 push-up altså. Nå må jeg få spare på resten av kreftene til jeg skal på trening senere i dag, ler Daniese og løper av gårde.