Statens vegvesen hadde i 2012  forhandlinger med Hitra FK, om å kjøpe fotballbanen i Barmfjorden, i forbindelse den planlagte utbedringen av Vikansvingen, som skulle krysse veien opp til banen. De kom så langt som til en uformell avtale om å kjøp fotballbanen for 50.000 kroner.

- Vi ønsket å kjøpe fotballbanen fordi den ikke var i bruk. Da kunne vi bruke den til riggareal og lagring av løsmateriale i anleggsperioden. Det ville også blitt kostbart å bygge en kulvert for tilgang til banen, noe vi slapp dersom vi kjøpte den. Etter veibyggingen ville banen blitt overdratt til naboeiendommer, som kunne brukt den til dyrking, forteller Mona Sterud Husby hos eiendomsseksjonen i Statens vegvesen.

Men da det ble klart at det ville bli kostnadsoverskridelser for Dolmsundbrua, ble Vikansvingen foreløpig tatt ut av prosjektet.

- Vi var enige om kjøpesummen, men så ble Vikansvingen lagt på is, på grunn av at det var stort fokus på byggingen av brua, forteller Husby.

I for høst ble fotballklubben igjen kontaktet av veivesenet.

- For noen måneder siden ble forhandlingene tatt opp igjen, med det nye styret i fotballklubben, så man hadde tid til å fullføre forhandlinge dersom det ble bevilget penger til Vikansvingen. Men så ble det igjen stopp i prosjektet, forteller Husby.

- Vi skulle gjerne kjøpt fotballbanen, men det blir feil ressursbruk når vi ikke vet når veien blir bygget. Nå avventer vi videre forhandlinger inntil vi får beskjed om når veien blir bygget, sier Husby.