TKTV  er regionavisen for Kristiansund , Tidens Krav, sin TV-kanal. De sender sine timeslange daglige sendinger på tk.no og RiksTv kanal 52 og Canal Digital.

Fra å sende nyheter og reportasjer hovedsakelig fra Nord-Møre, utvider TKTV sin aksjonsradius til Hitra og Frøya, samt resten av Møre og Romsdal. Sendingene vil bli tilgjengelig i hele Trøndelag.

- Vi vil fremdeles først og fremst lage reportasjer fra Nord-Møre, men vi utvider til de omkringliggende kommunene rundt Kristiansund, blant annet Hitra og Frøya. Det skjer utrolig mye her ute, som også er interessant for oss. I dag(mandag) har vi vært på vår første reportasjetur for å fortelle om den store utbyggingen på Jøstenøya, der Kristiansund og Nordmøre havn er involvert. I første omgang planlegger vi 10 reportasjer fra kysten rundt Hitra og Frøya, forteller redaktør Svein Junge i TKTV.

- Vi har mye til felles

Programleder Roald Sevaldsen gleder seg til å dra på båttur rundt Hitra og Frøya for å bli kjent med Øyværingene.

- Hitra og Frøya har mye til felles med Kristiansund. Det er utrolig mye båtfolk fra Nordmøre som drar til Hitra og Frøya, og vi har lyst til å vise frem den fantastisk fine kysten og folket her til våre TV-seere. Vi har gjort det samme på Smøla tidligere, gjennom serien Havfolket. Det skulle i utgangspunktet bare være ti episoder, men vi kom oss aldri rundt Smøla på grunn av at det var så mye interessant, så det endte opp med 33 episoder, forteller Sevaldsen.

Med seg har de også Gudmund Sundli fra Hitra, som tidligere har jobbet i TV-Nordvest, som TKTV het før Tidens Krav kjøpte kanalen.

- Jeg skal jobbe litt på markedsføringssiden. Hitra og Frøya har så mye å vise frem, ikke minst Øyrekka fra Sula og ut til Halten. Det er så ut i havet vilt der ute, mener Sundli.

- Utrolig mye å by på

- Vi gleder oss til å komme hit til sommeren med båt. Det er utrolig mye å by på her, fra Hopsjøbrygga, til Kvenværet og over til Frøya. Vi kommer til å reise rundt og bli kjent med folk, da kommer gjerne historiene av seg selv. Men vi tar gjerne i mot tips til gode reportasjer, sier Sevaldsen.

Kommunereformen og mulighetene for at Øyregionen vil bli knyttet sammen med nabokommuner på Nordmøre vil også være et tema.

- Vi snakket litt med ordfører Ole Haugen om det i dag. Han er ikke i tvil om at Hitra og Frøya kommer til å se på tvers av fylkesgrensen mot Nordmøre for kommunesammenslåing, sier Sevaldsen.

Den første reportasjen fra Hitra og Jøstenøya kommer sannsynligvis på TKTV til neste uke.