Førstkommende søndag er det klart for den nasjonale Kom deg ut dagen. Det er omkring 140 arrangement på landsbasis, og 15 planlagte arrangement her i Sør-Trøndelag, inkludert de to på Hitra og Frøya.

Barnas Turlag Frøya og Frøya Turlag inviterer til vinteraktiviteter i Stutvassdalen. Her er det et fint utgangspunkt for tur til Besselvassheia eller å følge Kjærlighetsstien til Krutvika, om du vil.

Hitra turlag har lagt turen til Margrethes Minde ved Melandsjøen. Minde er den tidligere jakt- og lystresidensen for familien Parelius, eierne av Handelsstedet Hopsjø. I dag driftes stedet som turhytte av Ut-Hitra sportsklubb. Som en forlengelse av turen til Margrethes Minde (ca 6 km) kan du ta turen videre innover til Hokkeltinden (190 m.o.h.)

Flere detaljer om begge turforslagene finner du i lokalavisas kulturkalender.

2015 er «Friluftslivets År» og Kom deg ut-dagen i regi av Den Norske Turistforeningen er Norges nasjonale turdag. Dagen markeres to ganger i året over hele landet. Turistforeninga ønsker med denne dagen å holde liv i den enkle, men viktige søndagsturen som alle kan være med på.

- Vi ønsker å inspirere alle til å komme seg ut for å oppleve den flotte norske vinteren, og håper at Kom deg ut-dagen kan være statskuddet for en aktiv vintersesong. Og har man lyst til å treffe nye turvenner, er dette rett dag å bli med på. Her blir det en fin miks av turglade unge og eldre, sier generalsekretær i Den norske Turistforening, Nils Øveraas.

Det er antatt at over 30.000 personer vil finne veien ut til de ulike arrangementene på landsbasis.