Klokka 14 stoppet store deler av lokalsamfunnet opp i en politisk streikemarkering mot forslag til ny arbeidsmiljølov. Fagforeninger på Frøya og Hitra samarbeider om et felles opptog i Fillan.

Omlag 230 personer møtte opp i streiketoget ved Hitra rådhus, som etterhvert beveget seg mot Kystmuseet for appeller og musikalske innslag.

- Det er viktig for oss å signalisere at alle yrkesgrupper står samla mot dette forslaget. Endringsforslagene mener vi får alvorlige konsekvenser. Både for den enkelte arbeidstaker, men også for samfunnet vårt, sier de tillitsvalgte lokalavisa snakket med i forkant av markeringen.

De tillitsvalgte i øyregionen, representert ved Sten Andreas Ulvær (fungerende hovedtillitsvalgt Utdanningsforbundet på Hitra), Sveinung Gundersen (leder for LO på Hitra og Frøya), Wenche Lervold Helsø ( hovedtillitsvalgt Fagforbundet Hitra), Jorunn Pedersen (hovedtillitsvalgt i Delta Hitra) og Ester Nordbotten (Norsk sykepleierforbund).

I tillegg til streiketog, vil det bli appeller fra Sveinung Gundersen, Olav Athammer og Eldbjørg Broholm.

Streiken medfører at flere skoler og barnehager har måttet stenge tidligere enn vanlig, og vanlig skoleskyss med buss er også innstilt i de to timene den politiske streiken varer.