Næringsalliansen og Regionrådet i Orkdalsregionen, hvor også Frøya og Hitra er deltakere, arrangerer 27. februar en workshop i Hemne der skole og utdanning, opplæring og rekruttering er tema.

En av de største utfordringene næringslivet i regionen har er tilgang på god og kompetent arbeidskraft, mener Håkon Kibsgaard Jordet, daglig leder i regionrådet.

- I forbindelse med strategisk næringsplan i Orkdalsregionen, har kommunene sett at det er både viktig og helt nødvendig å diskutere hvilke strategier de skal ha for å møte denne. Vi ser også at andelen av befolkningen med høyere utdanning er lavere i vår region enn i regioner det er naturlig å sammenligne seg med, og som vi konkurrerer om arbeidskraften med, forteller Kibsgaard Jordet.

Han sier utfordringer knyttet til oppgavene er store og sannsynligvis vil øke ytterligere.

- Mye tyder på at vi vil ha for få kompetente ledere på alle nivå, ingeniører, økonomer, lærere, helsepersonell, fagarbeidere med flere. Også det offentlige vil ha store utfordringer med å bemanne opp med kvalifisert arbeidskraft. For regioner som vil ha vekst og utvikling representerer denne situasjonen en av de viktigste utfordringene, og som det derfor er nødvendig å forholde seg aktivt til, sier han.