"Krafttak mot kreft" er Kreftforeningens årlige innsamlingsaksjon og i morgen, tirsdag 3.mars, skal russen på Hitra gå med sine bøsser. Russen på Frøya går med bøssene mandag 9.mars.

Før helga utfordret russepresidenten på Frøya, Åse Johansen og russepresidenten på Hitra, Sigrid Marie Hestnes Hjertø hverandre, på hvem av dem som klarer å ta inn mest under bøsseinnsamlingen.

[M1]

- Den av oss som får inn minst sum må hoppe på sjøen, sier Åse og Sigrid Marie, men de har ikke tenkt å hoppe på sjøen alene hvis de taper.

- Vi utfordrer herved Hitra kommune og Frøya kommune til å være med på dette. Hvem de velger skal hoppe på sjøen med oss, blir opp til dem.

Mosebakken tar utfordringen

I dag, forteller rådmannen på Frøya, Svanhild Mosebakken at hun gjerne er med og tar utfordringen for Frøya kommune.

- Jeg bader i sjøen hver søndag så det bør gå greit.

Hvem hopper for Hitra?

Rådmannen på Hitra, Laila Hjertø, forteller at hun kommer til å ta opp utfordringen fra russen under formannskapsmøtet i morgen så foreløpig er det uvisst om og hvem som eventuelt stiller for Hitra kommune.

I tillegg til bøsseaksjonen, er det opprettet et lokalt innsamlingsnummer hvor bedrifter og privatpersoner kan betale inn sitt støttebeløp. Kontoen er åpen fra nå og gjennom hele mars.

Kontonummeret er 4212.05.13731